Jousiammunta

Jousiammunta Kelo ja kallio Laavumaassa

Jousiammunta Laavumaassa on leppoisa ajanviete, tai tosi totinen kilpalaji – riippuen tilanteesta ja porukasta.

Vastavalmistunut jousiammuntapaikkamme mahdollistaa ampumisen neljällä radalla rinnakkain. Radat sijaitsevat komeassa kuusimetsässä, jonka tunnelma auttaa keskittymään tarkkaan toimintaan.

Vuoroaan odottaessaan voi istuskella terassilla ampujien takana, ja tarpeellisia neuvoja jakaessaan myös nauttia virvokkeita.

Kenelle jousiammunta sopii

Jousemme ovat tyypiltään vastakaarijousia, ja niitä löytyy junnuversioista eri jäykkyyksillä varustettuihin aikuisten jousiin. Myös vasenkätisille on omat versiot molemmista. Jousiammunta sopiikin lähes kaikille alakouluikäisistä lähtien.

Ammunnan kulku

Tähtäimiä emme jousissamme käytä, vaikka kilpa-ampujat niin tekevätkin, eli ammunta on ns. vaistoammuntaa. Pienellä harjoittelulla nuolet alkavat löytää tiensä oikeisiin osiin tauluja. Laji saattaa aiheuttaa vakavaa riippuvuutta…

Ampumaan mahtuu neljä henkilöä kerrallaan, ja yleensä ammumme jokusen viiden nuolen harjoituskierroksen. Harjoituksen jälkeen seuraa kilpakierros, tai -kierrokset. Nuoli- ja kierrosmäärät ovat sovittavissa, ja riippuvat tietenkin käytettävissä olevasta ajasta ja ryhmän koosta.

Jousiammuntaohjelman kesto

Neljällä radalla yhtäaikaa ampuen pystymme ohjaamaan n. 20 henkilön ryhmän tunnissa osana isompaa usean lajin toimintapäivää. Ja jos aikaa ja kiinnostusta on, järjestämme pidemmänkin ammuntasession tarpeen mukaan.

Tilaa jousiammuntaohjelma ryhmällesi

Jousiammunnan voit valita päälajiksi tapahtumaasi, tai se sopii mainiosti myös yhdeksi osaksi monen lajin tyky- tai virkistyspäivää.

Tästä linkistä pääset jättämään tarjouspyynnön ohjelmasta

Takaisin etusivulle pääset tästä