Puhallusputkitikka

Puhallusputkitikka Laavumaassa on helppoa ja hauskaa

Puhallusputkitikka on tarkkuuslajeista helpoin, ja monen mielestä myös hauskin; tekniikkaan pääsee sisään nopeasti, ja osumia ja sitä myötä hyviä tuloksia alkaa syntyä samantien. Maalitauluna on useimmiten perinteinen tikkataulu, mutta myös esimerkiksi ilmapalloja voidaan ampua rikki.

Puhallusputket ovat n. metrin mittaisia, lajiin kehiteltyjä putkia, joilla tähdätään molemmat silmät auki; tämä vaatii hieman totuttelua, mutta ei ole vaikeata.

Ote putkesta on toinen käsi suorana kannattelemassa, ja toinen suukappaleen tuntumassa kiinni pitämässä. Laji ei vaadi lainkaan voimaa.

Kenelle puhallusputkitikka sopii

Ihan pienimmät lapset eivät saa puhallukseen tarvittavaa ilmanpainetta aikaiseksi, mutta kouluikäiset ja sitä vanhemmat onnistuvat kyllä hyvin. Ja aikuisille laji on vähintään yhtä hauska.

Eli jos jaksat puhaltaa ilmapalloja, pystyt myös ampumaan puhallusputkilla.
Puhallusputkitikka Laavumaassa on helppoa ja hauskaa.

Ammunnan kulku

Ampumaan pääsee yhtä aikaa 3-4 henkilöä, radat ovat rinnakkain. Kaikki ampuvat yhtä aikaa, ja nuolet haetaan vasta viimeisen lopetettua, turvallisuussyistä samaan aikaan.

Putkien suukappale ei ole ampujan suussa, vaan vain huulia vasten; suukappaleet myös pyyhitään jokaisen suorituksen jälkeen desinfiointiaineella. Lisäksi suukappaleeseen laitetaan suojaksi teippi, joka vaihdetaan jokaiselle ampujalle. Näillä toimenpiteillä estetään infektioiden leviämistä.

Ammuttavat nuolet ovat n. 10 cm pitkiä teräsnuolia, jotka lentävät yllättävän lujaa, ja usein jopa osuvatkin sinne minne ne on tähdätty.

Yleensä kisassa ammutaan 10 nuolen tulos, muutaman harjoitusnuolen tai -kierroksen jälkeen.

Toiminnan kesto

Puhallusputkitikkaan voi käyttää runsaastikin aikaa, ja se voi olla myös käynnissä vaikka kahvittelun ajan, nonstopina pyörien.

Osana tarkkuuslajikisaa puhallustikka on kätevä laji, yhdessä kirveenheiton ja jousiammunnan kanssa.

Tunnissa ampumaan ehtii helposti 20-30 henkilöä, kolmella tai neljällä rinnakkaisella radalla toimien.

Kokemuksesta voimme todeta, että liian monta lajia lyhyessä ajassa aiheuttaa turhaa kiireen tuntua; puhallusputkitikka ja muut tarkkuuslajit ovat parhaimmillaan lappoisaan tahtiin kokeiltuina, ja ehkäpä vielä mahdollisten virvokkeiden kanssa nautiskeltuina

Tilaapuhallusputkitikkaohjelma ryhmällesi

Puhallusputkitikka sopii mainiosti myös yhdeksi osaksi monen lajin tyky- tai virkistyspäivää.

Tästä linkistä pääset jättämään tarjouspyynnön ohjelmasta

Takaisin etusivulle pääset tästä