Trapetsihyppy

Leap of faith – hyppy Laavumaan trapetsitankoon

Kelo ja kallio Laavumaan trapetsihyppytolppa sijaitsee korikiipeilypaikan yhteydessä. Ajatuksena on kiivetä kuusimetrisen tolpan päälle seisomaan, ja sieltä hypätä kohti parin metrin päässä heiluvaa trapetsitankoa. Joskus ote pitää, joskus ei; putoamaan tuosta ei kuitenkaan pääse, varmistusköysi pysäyttää hyppääjän roikkumaan ilmaan. Varusteisiin kuuluu kokovaljaiden lisäksi kypärä.

Kenelle trapetsihyppy sopii

Hyppyä voi lähteä kokeilemaan periaatteessa jokainen normaalikunnossa oleva rohkelikko, paitsi jos olkapäiden tai selän kunnon kanssa on ongelmia. Kovin isoa rytkähdystä hypyssä ei synny, mutta jonkin verran kuitenkin.

Tankoon ylettyy hyppäämään ainakin n. 150-senttinen henkilö, riippuu tietenkin pompusta. Pitkälle kaverille riittää, että uskaltaa kaatua kädet ojossa eteenpäin; kyse onkin enemmän uskaltamisesta kuin urheilusuorituksesta.

Trapetsihyppy on kätevä liittää vaikka lisälajiksi korikiipeilyn yhteyteen, tai ottaa vaikka polttarisankarin omaksi rohkeustestiksi muun ohjelman lopuksi: Leap of faith – hyppy Laavumaan trapetsitankoon.

Tilaa tarpetsihyppykokemus

Tästä linkistä pääset jättämään tarjouspyynnön ohjelmasta